fbpx

Menopauza

PROGRAM ZA MENOPAUZO
Menopauza brez neprijetnih simptomov.

Za vse, ki imate naslednje težave

 • vročinske oblive
 • motnje spanja
 • razdražljivost
 • depresija
 • razdražljivost
 • nihanje razpoloženja
 • pridobivanje telesne teže
 • izsušene sluznice
 • ohlapnejša koža

Kaj pridobite

S programom si boste omogočile, da se boste v obdobju menopauze počutile odlično. Menopavzo boste doživljale kot drugo pomlad, kot obdobje novih začetkov, novih projektov in časa, ko ste v ospredju spet ve. Namen programa je zmanjšati ali celo odpraviti neprijetne simptome menopavze.

Menopauza

Normalno je, da ženska med 48. in 51. letom stopi v menopauzo. Nekatere z vstopom v menopauzo nimajo večjih težav, druge pa trpijo. Zaradi neprijetnih simptomov, ki se v obdobju menopauze pojavijo v življenju ženske, menopauzo  zaznavamo kot neprijetno. Zaradi omenjenih simptomov se kakovost življenja zniža. Veliko žensk v menopavzi doživlja nihanja razpoloženja, slabo spijo, pestijo jih vročinski oblivi, nabirajo se jim odvečni kilogrami, pogosto so razdražljive, njihov libido se zmanjša, lahko pa tudi zapadejo v depresijo. Vse to nastane kot posledica hormonskega neravnovesja, to pa utegne pripeljati tudi do večjih težav, kot so srčnožilne bolezni. Vse pogosteje se pri ženskah v tem obdobju pojavi ali poslabša osteoporoza.

 

Sprememba ravni hormonov, predvsem upad proizvodnje estrogena, prispeva k izgubi mišične in kostne mase ter k povišanju inzulinske rezistence, kar pomeni, da celice ne dobivajo dovolj energije oziroma da ostaja v ožilju, kjer povzroča težave, ženska pa čuti utrujenost. Pri enaki količini hrane na krožniku se lahko v menopauzi vse več maščobe nalaga na bokih in trebuščku. Dogajajo se tudi spremembe, ki jih ženska trenutno ne zazna, vendar tlijo v telesu. Čez nekaj let pa lahko izbruhnejo v obliki diabetesa, revmatoidnega artritisa, raka dojke ali jajčnikov.

Druga pomlad

Obdobje menopauze ni nujno, da je slabo in nekvalitetno. Lahko je kvalitetno z zavedanjem, da svoje telo krepite na pravi način, vzpostavite ravnovesje in pretočnost. Posledično se tudi težave umirijo.

 

Kaj če vam rečem, da se na menopuzo lahko tudi pripravite in si podarite drugo priložnost za novo življenje, ki si ga lahko znova osmislite. Starost vedno vpraša, kaj je počela mladost.

 

Mena ni bolezen, je obdobje sprememb v telesu, ki utegne biti tudi naporno. Če se temu obdobju skušate izogniti, ga ne želite sprejeti, lahko kar hitro končate na popravnem izpitu, ki utegne biti še bolj zapleten. Menopauza ni obdobje trpljenja, ampak je naraven proces, skozi katerega gre vsaka ženska. Neprecenljive vrednosti je obvladati veščine ohranjanja zdravja in veselja do življenja. S pravim pristopom lahko greste skozi to obdobje zlahka, srečne in zadovoljne.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj si lahko nastavite prikaz piškotkov.


Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke
0
  0
  KOŠARICA
  Košarica je praznaNazaj v trgovino