RELAX

* Obvladajte svoj um in telo *

Je vadba, ki temelji na osnovi pilatesa in joge. Z vadbo delujemo iz notranjosti telesa proti mišicam na površju in sistematično aktiviramo manjše mišične skupine, ki telesu služijo kot stabilizatorji trupa, torej mišice, ki skrbijo za stabilno in čvrsto hrbtenico ter medenico.

Je vadba za sproščanje telesa in duha s katero ublažimo stres vsakdanjika. Sprostitev je zelo pomemben del našega življenja in je veščina, ki jo boste skupaj z mano osvojili.

KAJ PRIDOBITE Z VADBO RELAX?

Zmanjšuje tesnobnost, zmanjšuje mišične napetosti, zvišuje energetski nivo in produktivnost, zvišuje koncentracijo in spomin, prinaša boljše spanje, lajša bolečine, preprečuje in zmanjšuje bolezni kot so hipertenzija, migrena, glavobol, astma, razdražljiv prebavni sistem…

KAKO VADBA RELAX POTEKA?

Pilates joga je priljubljena vadba za vse, ki obožujete tako pilates kot jogo, vendar pri jogi pogrešate krepitev in pri pilatesu pogrešate gibljivost.

Pilates jogo izvajamo tako, da upoštevamo principe pilates vadbe med izvajanjem jogijskih asan.

Naučili se tudi boste posebne tehnike za krepitev globoke trebušne mišice, da bo lahko zopet prevzela svojo funkcijo in tako v večini primerov zelo ali povsem zmanjša bolečine v križu. Te vaje so zelo enostavne in zelo težke hkrati. Najtežje se jih je naučiti, izvajajo pa se potem povsem preprosto, brez vsakega truda.

Pod skrbnim vodstvom se učite in izvajate različne tehnike sproščanja. Učenje sproščanja pomeni programiranje možganov za sprostitveno reakcijo. Na sami vadbi dosežete fiziološko stanje, ki je nasprotno stresnemu, saj je nemogoče biti istočasno tesnoben in sproščen.

Vadbo zaključimo z vodenim avtogenim treningom ali vodeno meditacijo.

Z znanjem, ki ga pridobivate z redno vadbo, ste opremljene, da lahko sproščanje v krajši obliki izvajate na dnevni bazi v domačem okolju. Po nekaj tednih redne vadbe dosežete večjo in dlje trajajočo sproščenost. Z redno vadbo uravnovesite celoten organizem.

Razmišljate o vpisu na vadbo in bi rade pregnale še zadnje dvome?

Prijavite se na vadbo.

Prijavi se