,

SKUTINA TORTICA Z BOROVNIČKAMI

SESTAVINE:

  • 2 veliki žlici riževe moke
  • 100 ml kokosovega mleka
  • 100 g zamrznjenih borovničk
  • 200 g skute (albuminska)
  • 1 jajce
  • 1 mali žlički burbonske vanilje
  • 1 veliki žlici zmletih mandljev

PRIPRAVA:

Najprej namoči riževo moko v kokosovo mleko.  Borovničke stresi v posodo in jih počasi segrevaj do vrenja. V posodi zmešaj skuto, jajce, burbonsko vaniljo in zmlete mandlje. Sedaj dodaj še namočeno riževo moko in vroče borovničke.  Vse skupaj prelij v pomaščen pekač. Peči pri T=175°C 15-20 min.

Dober tek ?

Drobtinica: Tortica je dobra tudi hladna, tako da si jo lahko odneseš v službo, šolo, izlet in si privoščiš zdravo malico.

,

RIŽEV NARASTEK

SESTAVINE:

  • 400 ml kokosovega mleka
  • 600 ml kokosove vode
  • 250 g riža (Bali premium Milchreis)
  • 4 jajca
  • 100 g masla
  • ščepec himalajske soli

PRIPRAVA:

Riž speremo na cedilki pod tekočo vodo in ga damo kuhat v mešanico kokosove vode in kokosovega mleka. Solimo. Iz beljakov stepemo sneg. Ko je riž kuhan mu dodamo 4 rumenjake in maslo. Dobro premešamo. Sedaj nežno umešamo še beljakov sneg. Zmes prelijemo v pekač in pečemo v pečici na 190°C, 40 min.

Pa dober tek!

,

MANDLJEV KRUH

 

SESTAVINE:

  • 200 g mandljeve moke
  • 2 VŽ kokosove moke
  • 40 g sveže zmletih semen
  • 1/5 MŽ himalajske soli
  • 1/5 MŽ sode bikarbone
  • 5 jajc
  • 40 ml kokosovega olja
  • 1 MŽ medu
  • 1 MŽ kisa
  • Posip: mandljevi lističi

PRIPRAVA:

S kuhalnico zamešamo vse sestavine v homogeno maso. Maso prelijemo v pomaščen pekač. Po vrhu kruha potresemo narezane mandljeve lističe. Pečemo 35 min pri T=175°C.

AJDOV KRUH S KONOPLJO

SESTAVINE:

  • 200 g ajdove moke
  • 2 VŽ konopljine moke
  • 40 g sveže zmletih semen
  • 1/5 MŽ himalajske soli
  • 1/5 MŽ sode bikarbone
  • 5 jajc
  • 60 ml kokosovega olja
  • Posip: oluščena semena jedilne konoplje

PRIPRAVA:

S kuhalnico zamešamo vse sestavine v homogeno maso. Maso prelijemo v pomaščen pekač. Po vrhu kruha potresemo oluščena semena jedilne konoplje. Pečemo 35 min pri T=175°C.

Dober tek!

Drobtinica: Kruh moramo imeti shranjen v hladilniku. Lahko si ga narežimo na rezine in ga zamrznemo v posodici. Tako je kruh vedno na voljo, tudi ko nimamo časa za peko.

,

RAKCI

SESTAVINE:

  • 1VŽ kokosovega olja
  • 500 g rakcev
  • česen
  • himalajska sol
  • poper
  • limonin sok
  • 1/5 dcl belega vina
  • paradižnikova mezga
  • posušen paradižnik v olju
  • 1 rezina masla
  • riževi rezanci
  • solata

PRIPRAVA:

Rakce na zelo vročem olju popečemo. Dodamo drobno nasekljan česen in paradižnik v olju. Posolimo in dodamo ščepec popra. Pražimo dokler voda, ki so jo spustili rakci, izpari. Dodamo limonin sok, vino in paradižnikovo mezgo. Prevremo. Ko so rakci skoraj gotovi dodamo čajno žličko masla in počakamo, da se stopi. Skuhamo riževe rezance. Serviramo skupaj s solato.

Dober tek !

Drobtinica: Lahko še dodate olive in kapre. Če imate radi sir, jed posujte z naribanim Cheddar sirom. Ne pozabite pa postreči tudi kozarec dobrega vina ?

,

LEŠNIKOVE KROGLICE

SESTAVINE:

  • 2 skodelici naribanega kokosa
  • 8 izkoščičenih datljev
  • 2/3 skodelice zmletih praženih lešnikov
  • vanilija
  • 1/2 MŽ cimeta
  • ščepec soli
  • 4 MŽ medu

PRIPRAVA:

Naribani kokos meljemo v blenderju tako dolgo, da se iz njega začne izločati olje. Dodamo datelje, pražene lešnike, vanilijo, cimet, sol in na koncu še med. Iz pripravljenega testa oblikujemo kroglice. Povaljamo jih v naribanem kokosu.

Dober tek !

Drobtinica: Pražene lešnike lahko zamenjate za druge oreščke, kot so orehi, indijski oreščki, mandlji…

Youtube:

youtube.com