,

MANDLJEV KRUH

 

SESTAVINE:

  • 200 g mandljeve moke
  • 2 VŽ kokosove moke
  • 40 g sveže zmletih semen
  • 1/5 MŽ himalajske soli
  • 1/5 MŽ sode bikarbone
  • 5 jajc
  • 40 ml kokosovega olja
  • 1 MŽ medu
  • 1 MŽ kisa
  • Posip: mandljevi lističi

PRIPRAVA:

S kuhalnico zamešamo vse sestavine v homogeno maso. Maso prelijemo v pomaščen pekač. Po vrhu kruha potresemo narezane mandljeve lističe. Pečemo 35 min pri T=175°C.

AJDOV KRUH S KONOPLJO

SESTAVINE:

  • 200 g ajdove moke
  • 2 VŽ konopljine moke
  • 40 g sveže zmletih semen
  • 1/5 MŽ himalajske soli
  • 1/5 MŽ sode bikarbone
  • 5 jajc
  • 60 ml kokosovega olja
  • Posip: oluščena semena jedilne konoplje

PRIPRAVA:

S kuhalnico zamešamo vse sestavine v homogeno maso. Maso prelijemo v pomaščen pekač. Po vrhu kruha potresemo oluščena semena jedilne konoplje. Pečemo 35 min pri T=175°C.

Dober tek!

Drobtinica: Kruh moramo imeti shranjen v hladilniku. Lahko si ga narežimo na rezine in ga zamrznemo v posodici. Tako je kruh vedno na voljo, tudi ko nimamo časa za peko.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 × five =